Hakukoneoptimointi keskittyy laadukkaisiin sivustoihin hakukonenäkyvyyden lisäämiseksi.

Hakukoneoptimointi osana sivustojen rakentamista

Hakukoneet pyrkivät tuottamaan laadukkaita hakutuloksia kyselyn tekijälle ja hakukoneoptimointi sivuston suhteen tarkoittaa pyrkimystä rakentaa laadukas sivusto joka tarjoaa hyviä hakutuloksia. Usein aiheestä käytetään nimitystä google-optimointi vaikkakin optimointi keskittyykin sivuston sisältöön, ei niinkään hakukoneen virittämiseen.

Hyvä hakukonenäkyvyys

Hakukonenäkyvyyttä voidaan saada nopeasti ja helposti vain mainostamista käyttäen. Laadukkaan sisällön rakentaminen sivustolle vie olennaisesti enemmän aikaa mutta sillä saavutetaan pysyvää etua hakukoneiden luonnollisissa hauissa ilman maksullista mainontaa. Hakukoneet kuten Google pisteyttävät sivustoja niihin kohdistuvan liikenteen ja sisällön laatupisteiden perusteella jolloin sivustoja tulisi rakentaa potentiaalisten asiakkaiden hakujen pohjalta.

Hakukoneoptimoinnin hyödyt

Kun sivustojen sisältö saadaan vastaamaan asiakkaiden tarvetta, niin tämä näkyy oikean kohderyhmän lisääntyneenä liikenteenä sivuilla. Liikennettä itsessään voidaan saada helpostikin hyvin paljon mutta yritystoiminnan näkökulmasta olennaista on se että oikeat henkilöt löytävät sinut. Tämän odotetaan näkyvän myynnin kasvuna oli sitten kyseessä verkkokauppa tai asiakkaita muuten palveleva toiminto. Mittausmenetelminä hakukonetulosten suhteen voidaan käyttää kotisivujen statiikkaa (kävijätietoja) tai nykyään on trendikästä puhua ROIsta jolla tarkoitetaan panostuksen suhdetta saavutettuun tuottoon (Return On Investment, saavutetun pääoman tuotto).