Tämän päivän kotisivujen tulee aina toimia niin PC:llä, puhelimella kuin tabletillakin.

Responsiivisuudella tarkoitetaan kotisivujen kyvykkyyttä muotoilla sivuston tiedot selainlaitteen näytön mukaan. Nykyään jopa puolet sivustovierailuista tehdään kännykällä jolloin näkymä on huomattavan erilainen pöytäkoneen näyttöön verrattuna ja sivuston tulee silti pystyä näyttämään olennaiset asiat vaivattomasti käyttäjälle.

Responsiiviset sivut osana hakukonenäkyvyyttä

Hakukoneet ovat siirtyneet painottamaan mobiiliystävällisiä sivustoja ja tarjoavat niitä mielellään hakutulosten korkeammilla sijoilla kuin aikaisemmin. Esimerkiksi Google on julkistanut muuttaneensa hakualgoritmiään 2015 antaakseen enemmän painoarvoa mobiilisivustoille. Kaikille kotisivuilla mobiiliskaalautuminen ei ole niin tärkeää kuin toisille mutta on hyvä pitää mielessä sen vaikutukset hakukoneille.

Responsiivisuus kotisivujen teossa

Suuren osan tabletti ja mobiilinäkyvyydestä hoitaa kotisivuille valittu teema jota voidaan viritellä vielä hieman haluttuun suuntaan. Usein tällaisia virityksiä ovat esimerkiksi kuvashow:n yksinkertaistaminen ja mahdollisisti kävijän johdattaminen suoraan yhteystietojen sisältöön. Myös kirjaisinkoko voi vaatia pientä hienosäätöä

Mobiiliskaalautuvat kotisivut nykyään

Tablettien ja kännyköiden yleistymisen myötä myös responsiiviset kotisivut ovat nykyään aina lähtökohtana uusille sivuille. Sivustoja jotka eivät mobiililaitteille sovellu, emme lähtökohtaisesti tarjoa.