SSL on ollut vuoden alussa tapetilla verkkokauppojen osalta. Viime vuoden loppupuolella esim google ilmoitti esittävänsä selaimessa käyttäjälle varoitusmerkin sivuston osoitekentän vieressä mikäli sivusto käyttää salaamatonta yhteyttä. Aiemmin aihe on lähinnä näkynyt käyttäjälle osoiterivin http:n perään ilmestyneenä s kirjaimena.

Verkkokauppojen rahaliikenne on ohjattu eri palveluntarjoajille jotka hoitavat salatut yhteyden omilla tavoillaan ja voidaan sanoa että tämä asia on aina ollut hyvällä mallilla. Koska verkkokaupoillakin on mahdollisuus kerätä käyttäjätietoja ja käyttäjä voi halutessaan rekisteröityä verkkokauppaan, tulee myös verkkokaupan olla SSL salauksen alla.

Verkkokauppojen osalta SSL salauksen alle siirtyminen on käytännössä pakollista, mutta muillekin wordpress asiakkaille suotavaa. Miksi ?

  • Turvallisuus: SSL salaa tiedon sivuston ja käyttäjän välillä. Yhteydenottolomakekin on ihan hyvä syy suojata liikennettä
  • SEO: Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta Google on kertonut arvostavansa enemmän SSL suojattuja sivustoja, joka taas vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen
  • Hinta: Aiemmin SSL on ollut arvokas sertifikaatti. Aina voidaan keskustella minkätasoisia SSL salauksia löytyykään mutta SSL:n aloitustaso on lähes poikkeuksetta maksuton ja siksi suositeltava.